+359 2 4916157

„Скрити” грешки, които могат да ви струват работата

скрити грешки при написването на СВ

„Скрити” грешки, които могат да ви струват работата

Със сигурност повечето работодатели ще ви кажат, че кандидатите за работа систематично допущат грешки, които ги дисквалифицират още в самото начало на процеса на подбор – начина по който си съставят СВ-то. Разполагаме с текстов редактор,който може да ни помогне да поправим допуснати грешки при писането, но със сигурност той няма да ни бъде от полза за грешките, които ще изброим тук.

1.Субективна информация

Използването на прекалено много само възхваляващи определения за Вас самите, като: „изключителни комуникативни умения”, „отдаден професионалист” , „трудолюбив и лоялен” вие в същност посочвате вашето собствено мнение. Това, обаче буди въпроси от страна на специалистите по подбор: „Защо? Защо не виждам фактите, които подкрепят това твърдение?” Няма нужда да изтъквате толкова много вашето мнение за вас самите. Посочете достатъчно факти в автобиографията си, които да демонстрират, че наистина притежавате тези качества.

2. Прекалено много информация

Много хора смятат, че трябва да изброят детайлно, абсолютно всичко, което са вършили на различните позиции, които са заемали. Това ще направи СВ-то претрупано с информация, ще затрудни този, който го чете и вероятно това е един от най-бързите начини да се сдобиете с „не”. Не е необходимо да изброявате всички ваши умения, които притежавате и да се притеснявате, че ако пропуснете някое от тях отсрещната страна ще реши, че го нямате.

По-удачният подход е да опростите СВ-то си и да наблегнете само на уменията, които действително ви дават предимство за тази позиция. Това ще създаде впечатление, че вие в действителност притежавате много повече умения, но за целта специалиста по подбор трябва да ви се обади и да говори с вас, за да разбере кои са те. Дайте шанс на телефона да звънне.

3. Използване на неподходящи шрифтове

Ползването на ръкописен шрифт или такъв, който трудно се възприема, правят прочита на вашето резюме истински подвиг. Професионалистите съветват да използвате стиловете, които не затрудняват окото и съответно прочита на СВ-то: Arial / Calibri. Да, може би ви се струва твърде изчистено и семпло, но със сигурност това ще допадне повече на този, който го чете и може да се очаквате да се свържат с вас.   

Можете разбира се да се доверите на екипа на https://make-my-cv.com, който е наясно с тези „подводни камъни” в изготвянето на едно СВ и със сигурност няма да ги допусне.

 

02 4916157

Chiarli007