+359 2 4916157

optimizing-resume-keywords

Вероятно сте чували думата SEO – search engine optimization и я свързвате с оптимизацията на уеб сайтове.
По същият начин по който уеб експертите оптимизират сайтовете на своите клиенти, вие можете да оптимизирате собственото си СВ.
СВ-то е инструментът с който ще привлечете вниманието на хората, които се занимават с подбор на персонал.Много важно да го създадете така,че то да впечатлява интервюиращите, но още по-важно е те да могат лесно да ви открият в интернет или тяхната база данни. Забелязали сте,че компаниите масово използват интернет като среда за търсене на подходящи кандидати. В днешно време е  абсолютно необходимо вашето СВ да присъства в интернет и да може лесно да бъде открито от служителите,които се занимават с подбор. Най-голямата мрежа за подбор на персонал е LinkedIn и ако все още нямате профил там е задължително да си направите такъв. Потърсете други сайтове в които можете да качите вашето СВ и то да бъде в онлайн пространството. Бихте могли да използвате branded.me и ако вече имате профил в LinkedIn лесно и бързо ще имате СВ, което ще изглежда по този начин http://tanyatodorova.branded.me/. След като СВ-то ви е качено в различни професионални мрежи за търсене на работа и е налично в интернет пространството идва ред на неговата оптимизация. Добре е да имате изградена стратегия как точно ще се случи това или да се обърнете към експерти, които изготвят професионално СВ-та. Оптимизацията
на СВ-то е сходна с тази на оптимизирането на сайтове, а именно: изплозването на ключови думи.Изберете няколко ключови думи под които ще желаете да бъде откривано вашето СВ и се постарайте да ги вмъкнете няколко пъти в него.
Ключовите думи могат да бъдат използвани още когато се регистрирате в различните портали за работа или в базата данни на агенции за подбор, компании и т.н. Следващата стъпка е да добавите тези ключови думи във вашето кратко резюме с което започвате СВ-то, в графата технически умения и разбира се, ако е възможно в образователно-квалификационната степен, която притежавате. В случай,че имате препоръка обърнете внимание дали ключовите думи присъстват в нея. Можете да я качите онлайн и да добавите линк във вашето СВ към нея. По този начин вашето СВ и вашият профил ще могат по-лесно да бъдат открити в интернет и заинтересованите компании да се свържат с Вас.

key-areas-branding-resume

 

02 4916157

Chiarli007