+359 2 4916157

Най-често задаваните въпроси по време на интервю и как да им отговорим

comonquestionsmake-my-cv.com

Поканата за интервю вече е факт. Дали, обаче вие ще получите тази работа? Добра идея е да подготвите печелившите отговори на най-често задаваните въпроси по време на интервю.

Ще ви бъде от полза  да сте наясно с подтекста на въпросите, които ще чуете,  защото на практика те целят да разберат следното за вас:

–          Кой в действителност сте вие?

–          Какво можете да допринесете за тази организация?

–          Защо търсите нова работа?

–          Какви са вашите очаквания по отношение на заплащането?

Тук ще се спрем на 10 най-задавани въпроси и как да отговорите на тях:

  • 1.Разкажете ми за себе си?

Какво ви питат  действително:Този въпрос го мразите, нали?  Бъдещият работодател не се интересува на какъв етап е вашата връзка с половинката и дали имате лични проблеми в тази сфера. Това, което очакват да чуят е какъв трудов опит имате до момента , какви са вашите умения или пък ако сте току-що завършил, какво е вашето образование. Давайте кратки и точни отговори.

  • 2.Какво ви привлече в тази позиция?

Какво ви питат  действително: Този въпрос е чудесен филтър, за да се отсеят хората, които просто искат някаква работа, каквато й да е. Това е вашият шанс да блеснете: започнете така: „Това е чудесна възможност да използвам моите знания/умения в областта на …..(посочете вашите силни страни в дадена област).

  • 3.Разкажете ми какво харесвате/не харесвате в настоящата/предишната си работа?

Какво ви питат  действително: Интервюиращият се опитва да разбере как точно виждате чашата : наполовина пълна или наполовина празна. Фокусирайте се върху нещата които харесвате в работата си. Разкажете за мисията/визията на вашата настояща компания и задължително го направете в позитивна светлина.

  • 4.Защо искате да напуснете?

Какво ви питат  действително: Този въпрос може да даде много информация за вас. Придържайте се към възможностите, които биха се отворили пред вас, ако започнете нова работа.

  • 5.Какво знаете за нашата компания?

Какво ви питат  действително: Този въпрос веднага изобличава кандидатите, които не са отделили време да се запознаят с организацията към която се опитват да се присъединят. В случай, че сте «написали вашето домашно» тогава спокойно можете да разкажете за продуктите/услугите на компанията, възможностите, които предлага пазара за тези продукти/у слуги или пък последни публикации за тази организация в пресата.

  • 6.Защо искате да работите за нас?

Какво ви питат  действително: Рабодотаделите търсят някой, който ще бъде отдаден в работата си, а не някой, който просто си търси поредната работа. В случай,че можете да посочите ваши умения, които конкретно могат да бъдат от полза в тази организация, значи сте на прав път.

  • 7.Кои са вашите силни страни?

Какво ви питат  действително: Ние знаем,че не сте перфектен. Този въпрос, може да ви изиграе лоша шега, ако тръгнете да се хвалите много. Избройте три или четири ваши умения и обяснете как точно те са допринесли за успехи в предишната/настоящата организация.

  • 8.Кои са вашите слаби страни?

Какво ви питат  действително: В случай, че вече ги изброявате на пръстите си, спрете сега. Посочвайте винаги само една ваша слабост, но за всеки случай си подгответе още една като резервен вариант.

  • 9.Какво научихте от вашите грешки?

Какво ви питат  действително: Разкажете честно за една или две грешки и поуките, които сте извлякъл/а от тях- Това ще повиши доверието у вас като личност, отколкото, ако започнете да отричате, че не сте изпадал/а в такива ситуации.

  • 10.Какво смятате, че е подобаващото възнаграждение за тази позиция?

Какво ви питат  действително: Интервюиращият се опитва да разбере какви са вашите очаквания и доколко те могат да бъдат удовлетворени от това, което ще ви предложи организацията.

02 4916157

Chiarli007