+359 2 4916157

СПЕЦИАЛИСТИТЕ В ПОДБОРА СЪВЕТВАТ

 

съвети от специалсти в подбора

Това е мястото, където ще дадем думата на специалистите по подбора. Всеки, който си търси нова работа или е решил да смени настоящата, ще може да намери интересна информация споделена директно от хората, които извършват подобор. Няма да сме в състояние да обявим имената на всички компании от които ще поканим специалисти, но ще се опитаме да покрием по-важните сектори и утвърдените организации в страната.

Ще се радваме, ако имате предложения от коя компания да поканим специалист. 


MilenaPetkovawww.make-my-cv.com
Имаме удоволствието да ви представим първият специалист, който поканихме : Милена Петкова.

Милена Петкова има дългогодишен журналистически и управленски опит, а през последните 6 години кариерното й развитие е изцяло в областта на човешките ресурси. Завършила е Журналистика в СУ „Климент Охридски”, Международни отношения в УНСС и Управление и развитие на човешките ресурси в Училището по мениджмънт на НБУ. Привърженик на концепцията за обучение през целия живот, продължава да поддържа квалификацията си с различни курсове, семинари и обучения. Има опит като консултант, мениджър подбор, тренер и HR мениджър. Член е на Professional Women’s Advisory Board на Американския биографичен институт.  Сертифициран експерт за използване на системата Thomas International, индивидуален член на БАУРЧР. В момента е HR мениджър в Сдружение Топливо. Консултант и автор в HR Café и професионалната мрежа Maven, Global Knowledge Marketplace. Какво ни сподели Милена Петкова можете да прочете ТУК.

 

Нашият нов гост в рубриката “Специалистите в подбора съветват” е Васил Павлов.

Васил Павлов

Васил Павлов е завършил специалност „Психология” в Нов Български Университет и в момента преминава през сертификационна програма за специалисти в областта на човешките ресурси CHRP на международната организация CIPD. Васил Павлов е специалист в подбора към една от известните мултинационални компании, които предлагат консултантски и одиторски услуги в България. Какво съветва той кандидатите, които си търсят работа можете да прочете ТУК.

 

Много се радваме, че г-жа Таня Пейчинова прие нашата покана да бъде гост в рубриката ” Специалистите в подбора съветват”

Таня Пейчинова - гост в рубриката "Специалистите в подбора съветват"Таня Пейчинова е завършила „Информатика” в СУ „Св. Климент Охридски”. Тя има и магистърска степен „Управление на човешките ресурси” от Нов Български Университет. Професионалният й опит през последните 10 години е в сферата на „Човешките ресурси”. От 2010 год. е директор „Човешки ресурси”  във „ФеърПлей Интернешънъл” АД. В момента отговаря за стратегическото планиране и развитие на персонала във всички фирми в структурата на „ФеърПлей Интернешънъл.”. Основната мисия на отдела, който ръководи е да бъдат открити таланти и мотивирани да останат в компанията, както и да бъде реализиран техния потенциал.

„ФеърПлей Интернешънъл” АД е една от най-динамично развиващите се български инвестиционни компании. Сред основните й дейности са строителство и управление на жилищни сгради и комплекси, търговски площи и бизнес сгради, хотели и ваканционни селища, земеделски земи и говедовъдство.

Какво сподели с нас Таня Пейчинова можете да прочетете ТУК.

 

Мария Николова е бизнес партньор за Човешките ресурси в Micro Focus.

Тя притежав над 15 години опит и управленски умения в следните области: дизайн, разработка и управление на проекти; подбор и оценка на персонала; подбор и изграждане на екипи, оценка на индивидуалната екипна съвместимост; дизайн и разработка на методи и стандарти за професионална оценка; семинари, тренинги, менторинг, коучинг; дизайн на алтернативни общности; кроскултурални взаимодействия, дизайн и прилагане на поведенчески модели; НЛП в условията на мултикултурни общности. Повече информация можете да намерите в нейния профила в LinkedIn.

Интервюто с Мария Николова можете да прочетете ТУК.

 

 

Silvia Petkova - Bulcon Group

Силвия Петкова езавършила Кинезитерапия в РУ “Ангел Кънчев“. Започва да се занимава с рехабилитация и физикална терапия още докато учи. След завършване на висшето си образование известно време работи в САЩ в сферата на туризма. Завръщайки се в България се насочва към областта на”Човешки ресурси“ и от началото на 2012г. е управител на БулконГруп – една от младите, но бързоразвиващи се компании, предоставящи широк спектър от услуги в областта на подбора. Тя споделя своя опит и дава ценни съвети на кандидатите за работа.

 

 

 

 

 

  Много хора на даден етап от кариерното си развитие преценяват,че е добре да опитат възможностите си на пазара извън България. Това е предизвикателство за всеки кандидат,който е избрал този път – дали ще успее, дали ще си намери желаната работа, дали ще покрие изискванията на работодателя, как ще съумее да се адаптира към новата среда.

Алекс Александрова се занимава с директен подбор на персонала в Швейцария и тя разказва за досегашния си опит там.

Интервюто с нея можете да прочетете ТУК.

 

02 4916157

Chiarli007